Waarom breathwork?

Een nieuw tijdperk is aangebroken. Het tijdperk van breathwork. Het is tijd om naar binnen te gaan, tijd om van overleven naar leven te gaan en tijd om uit de patronen van het verleden te stappen waarin je vastzit. 

Je bent al een tijd zoekende in je leven. Zoekende naar meer zelfliefde, rust, balans, geluk en heelheid. Je weet dat je hieraan ’moet’ werken en hebt de nodige cursussen over zelfontwikkeling en bewustzijn gevolgd. Ja, ook die ene cursus mindfullness waar je een uur op een rozijn hebt gekauwd. Been there done that.

Welkom in de wereld van breathwork!

Breathwork is één van de krachtigste self-healing tools die je helpt dit te bereiken. Het werken met de adem is laagdrempelig en simpel, maar tegelijkertijd ook complex en diepgaand.

 Maak enorme shifts op mentaal, emotioneel, energetisch en fysiek niveau. Klaar voor meer diepgang? De adem is je leermeester en neemt je mee! 

Sasja Nieuwdorp - Breathwork en ademwerk in Rotterdam bij Breathremedy

'De adem is leven. Ook wel levenskrachtenergie, prana, ki, chi. Wij leven op een zuurstofplaneet, de adem is onze universele taal. Het begint en eindigt allemaal met de adem."

Wat is breathwork?

Neem een diepe adem in en adem uit!

Hoe voel je je en hoe adem je op dit moment, wat is de kwaliteit van je adem?

De effecten van breathwork worden steeds meer bewezen en steeds meer onderschreven door de wetenschap. De kwaliteit van je adem bepaalt je kwaliteit van leven! Breathwork wordt zelfs genoemd als de nieuwste gezondheidstrend van 2021.

Nieuwsgierig? Check de video.

"De adem is leven."

Wat zijn de voordelen van breathwork?

Geeft een boost aan je immuunsysteem

Ons ademsysteem is nauw verbonden met het lymfestelsel. Ademen vanuit ons middenrif zorgt voor de stimulering van het lymfesysteem. Tegelijkertijd verwijderd het lichaam via de adem 70% van zijn afvalstoffen.

Verlicht mentale ziektes en ondersteunt bij verslaving

Breathwork ondersteunt bij het integreren en helen van de emotionele oorzaken in de kern van diverse mentale ziektes. Breathwork wordt ook ingezet bij het helen van trauma’s en verslaving. Wanneer je ademt komen er veel feel-good hormonen en endorfines vrij, wat het genezingsproces verder ondersteunt.

Verhoog/verander je (zelf) bewustzijn

De adem geeft de kans uit je hoofd en in je hart en lijf te komen. In deze staat kunnen er veel (onopgeloste) zaken omhoog komen. Je ademt jezelf letterlijk naar een andere staat van bewustzijn waar een schat aan lessen voor het oprapen ligt.  

Verhoogt je concentratie en mentale helderheid

De adem wordt al duizenden jaren ingezet als een tool om je concentratie en focus te verhogen.  Mentale helderheid wordt gecreëerd door onze hersenfrequentie te veranderen, waardoor de al bekende ‘’flow state’’ ontstaat. 

Verlicht aandoeningen gerelateerd aan de ademhaling

Het is bewezen dat aandoeningen zoals rhinitis, astma, COPD, slaapapneu en snurken drastisch verbeterd kunnen worden door meer functioneel te ademen.

Emotionele integratie en regulatie

De ademhaling is onlosmakelijk verbonden met onze emotionele staat. Door bewust te ademen kan je emoties op een gezonde manier reguleren. 

Geef je energie een boost

Door meer functioneel te ademen verhogen wij de efficiëntie waarmee ons lichaam zuurstof opneemt en Co2 tolereert. Wat als gevolg meer energie creëert.

Verminderd stress

Angst is een fysieke sensatie die een fysieke reactie vereist. Breathwork kalmeert het autonome zenuwstelsel en de geest. 

Belichaam innerlijke vrijheid

Door meer te voelen vanuit je lijf en je authentiek uit te drukken, krijg je de mogelijkheid innerlijke blokkades los te laten.