Express Yourself retreat

A retreat to show up for yourself.
To let go of all the judgements and opinions that are holding you back.
To liberate yourself and ignite your fire
So that you are ready to fully, boldly and unapologetically Express Yourself!

Let’s get real: Jezelf volledig uitdrukken voelt niet veilig. Wat gaan mensen in hemelsnaam van je denken? Je trekt je teveel aan van wat anderen denken en hoe ze jou zien. Het is voor jou stiekem toch wel heel belangrijk dat je aardig gevonden wordt, dat je er bij hoort. Wat nou als mensen niks met jouw ‘echte ik’ te maken willen hebben? Vroeger was je en misschien je nog steeds onzeker. Je hebt je vaak (onbewust) aangepast om erbij te horen. De uitspraak: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’, is jou niet vreemd.


Fast forward naar het hier en nu: door je al die tijd aangepast te hebben om erbij te horen, heb je jezelf bepaalde patronen aangeleerd. Patronen waarmee je jezelf probeert te beschermen tegen de pijn van afwijzing, maar die er ook voor zorgen dat jij jezelf niet volledig durft uit te drukken. Je zet vaak de behoefte van een ander voorop. Bent doodop van het continu maar afvragen wat anderen wel of niet van je denken. Misschien heb je het idee dat je tot last bent, je te veel bent en je daardoor maar jezelf kleiner maakt. Gevoelens van eenzaamheid, onbegrip, maar ook frustratie komen voorbij. Let’s face it, het is vaak makkelijker om dit soort gevoelens niet te voelen en te vermijden. En we gaan maar weer door..

Lieve jij,

Voel jij de behoefte om je terug te trekken, even te disconnecten van alles en iedereen?

Om samen de diepte in te duiken en nieuwe ervaringen op te doen? Om alle tijd en ruimte te hebben om weer in verbinding te komen met jezelf? Om die innerlijke reis met jezelf aan te gaan. Een reis waar jij in veiligheid alles van jezelf mag laten zien. The good, the bad, the painful and the beautiful. Maar ook vooral het vieren van jouw gekke en aparte kanten.

Een ode aan het anders zijn en dat gewoon keihard durven te claimen!

We dare you to Express Yourself fully, boldly & unapologetically

Zodat jij:

Het Express Yourself retreat

Express Yourself is een retreat die jouw helpt om veilig die innerlijke reis te gaan maken, zodat jij vervolgens krachtig jouw plek in gaat nemen. 
We zijn hiervoor in de natuur, met de medicijnen van de natuur, om terug te gaan naar onze natuur. 

'Expect the unexpected'

Wij geloven dat elk retreat anders is en er genoeg ruimte moet zijn voor intuïtie en creativiteit. To be able to fully express ourselves in the moment. Het is daarom onmogelijk om in woorden te vatten wat het Express yourself retreat allemaal inhoudt. 
Voel wat dit retreat voor jou zou kunnen betekenen en doen, vertrouw hierbij op jezelf. 

Om je toch een gevoel mee te geven..

De magic mushroom ademreis was een verdiepende en verrijkende ervaring! Er waren meer intense beelden, meer kleuren, meer afwisseling en een meer totale beleving. Ik merkte ook tijdens en na de ademsessie dat ik veel nieuwe verbindingen aan het leggen was: Ik was me heel erg bewust van Sasja haar aanwezigheid gedurende de reis. Haar verbale en fysieke ondersteuning tijdens de sessie heb ik als erg ondersteunend ervaren. Deze nieuwe verbindingen leidde tot inzichten die ik hierna kon ik integreren in mijn dagelijks leven.
Kayla
Designer

Praktische informatie

De Kunstwei heeft ons hart gestolen en is een plek die erg bijzonder voor ons is. Location & vibe is alles! Het is een magische plek omgeven door de natuur, waar er volledige privacy is.

Zodat jij echt jezelf kan expressen precies en zo luid als jij dat wilt 😉 Je hebt er alle ruimte die je nodig hebt. 

We’re going glamping style!

Je verblijft in je eigen grote bell-tent voorzien van een bed en elektriciteit. Je eigen plek om altijd terug te keren. Op het terrein zijn er meerdere yurts waar wij onze ceremonies gaan houden.

Voor het eten en hangout is er het Maanhuis waar je rustig kan genieten van heerlijke, voedzame maaltijden en samen kan chillen.  Alles is super sfeervol en knus ingericht. Er zijn meerdere badkamers en wc’s. Er zijn nog veel meer bijzondere dingen aan deze locatie, maar dat is helemaal aan jou om zelf te ontdekken. Buiten je persoonlijke eigendommen, hoef je verder niks mee te nemen, We got you!

Adres: De Perponcherpolderweg 1, Wolphaartsdijk (in Zeeland)

Het Express yourself retreat vindt plaats van donderdag 22 juni 16:00 tot zondag 25 juni 12:00.Vragen? Neem contact met me op

Veelgestelde vragen

We raden je aan dit goed door te nemen, zodat jij een beter beeld van het retreat en ons krijgt. Niets is zo vervelend, dan als de verwachtingen anders liggen. Mocht je na deze antwoorden nog steeds met vragen zitten, neem dan contact met ons op

Jij hoeft absoluut niet met een specifiek probleem te zitten. Je bent welkom als je veel hebt meegemaakt en op dit moment struggelt, maar ook als voelt dat je behoefte hebt om tot jezelf te komen, jezelf te herontdekken en klaar bent voor een weekend met verbinding. 

Wij hebben allemaal ons eigen verhaal en dragen allemaal bagage met ons mee. Het is zo belangrijk regelmatig die verbinding met jezelf te maken, te stoppen en je terug te trekken (= de ten slotte  letterlijke betekenis van ‘retreat’). Wij bieden jou die veilige plek waar alles van jou er mag zijn, gedragen door een professioneel team.Het Express Yourself retreat is voor iedereen die voelt dat ze door welke reden dan ook zichzelf niet volledig, authentiek durven te uiten. Voor iedereen die meer dan hij/zij wilt toegeven zich te veel aantrekt van wat anderen denken en bang is voor veroordeling. Voor iedereen die weer in verbinding wilt komen met zichzelf, Voor iedereen die voelt dat hij zijn of haar tijd is om op te staan. Om die spark in je flink aan te steken en jouw plek volledig in te nemen. 

In dit retreat gaan we de diepte in door middel van diverse sessies en ceremonies. Het retreat is dus voor jou als je bereid bent om jezelf en overtuigingen van jezelf aan te kijken. Als je meer in het hier en nu wilt zitten en OK wilt zijn met alles van jou. Niks hoeft in de schaduw weggestopt te worden. 

Het retreat is voor jou als je je wilt richten op loslaten. Het loslaten van verantwoordelijkheden die jij niet hoeft te dragen. Het loslaten van jouw pijn en onzekerheden en het loslaten van spanning en stress wat jouw lichaam vasthoudt. Vertrouw erop dat jij in veiligheid dit allemaal mag gaan ontdekken, in een fijne omgeving gedragen door therapeuten.Het Express Yourself is therapeutisch van aard en gebruikt tools zoals breathwork, bodywork en plant medicijnen. Het is dus niet voor jou als je bijvoorbeeld een wellness- of yoga retreat verwacht. Als je lekker wilt ontspannen en niks wilt doen. Dit retreat is ook niet voor jou als je vooral op gesprekken en ‘praten’ hoopt. In dit retreat gebruiken we technieken die je uit je hoofd en in je lijf brengen. Er is zeker ruimte om te praten, maar de focus ligt op het ervaren waarna we taal gebruiken om ervaringen te integreren. 

Dit retreat is ook niet voor jou als je met de intentie komt om te trippen of ‘high’ te worden. Het draait niet om het nemen van paddenstoelen en heel het weekend spaced out te zijn. We gebruiken deze tools om diepere lagen in onszelf aan te raken. Waar er vervolgens veel tijd is om deze ervaringen en inzichten te integreren. 

 

Er zijn een aantal contra-indicaties voor breathwork en het nemen van magic mushrooms. Als je één van deze contra-indicaties hebt betekent het niet dat je niet welkom bent, maar dat je niet aan alle activiteiten hetzelfde kan meedoen, wat jammer is. 

De contra indicaties zijn: Schizofrenie, de neiging om te dissociëren, een gevoeligheid voor psychoses, epilepsie, vroege of delicate zwangerschap, glaucoom, bloeddrukproblemen, recente operaties rondom het borst en/of buikgebied, hart- en beroerte aandoeningen.  Neem vooral contact met ons op als je een (andere) specifieke indicatie of situatie hebt, waar je even over wilt overleggen. Het belangrijkste voor ons is dat je je veilig voelt.
Jazeker! De ervaring leert dat het zo belangrijk is dat er ruimte is om te integreren. De sessies en ceremonies kunnen intens zijn en heftige processen losmaken. Daarom hebben we altijd vrije tijd ingepland, soms ook in stilte. Weet ook dat het erg belangrijk is dat jij hierin mag luisteren naar jezelf en jouw unieke behoeften. Zo vaak pushen we onszelf om te doen wat de rest doet of verwacht wordt. You do you! Als jij geen behoefte hebt om deel te nemen aan één van de activiteiten omdat je rust nodig hebt, helemaal prima. Laat ons even weten dat je OK bent en doe lekker je ding.

Wij zullen nooit, maar dan ook nooit, jouw verplichten ergens aan deel te nemen of in te nemen waar jij geen goed gevoel bij hebt. Als jij bijvoorbeeld niet aan de magic mushroom ceremonie wilt meenemen, is dat helemaal OK. Jouw retreat ervaring is daardoor niet minder goed. Volg altijd je gevoel, met alles! 

Uiteraard is het wel onze intentie met de groep een veilige, intieme space te bieden, dus daardoor is het wel belangrijk dat je niet bijvoorbeeld mee gaat als je heel de dag wilt ‘chillen’. Lees hiervoor zeker nog even veelgestelde vraag 3  ‘Voor wie is het retreat niet’

Om het intiem te houden zijn er maximaal 12 plekken. Weet dat we hierbij met 4 vrouw sterk zijn, als krachtige bedding om jou te dragen.

Het programma is een mix van groepssessies, ceremonies en 1-op-1 (walk& talk) sessies en integratie. Tijd voor diepgang en tijd voor ruimte, stilte en lichtheid. Tijd voor verbinding wanneer jij dat wilt, maar ook om even alleen te zijn. Wij zijn er altijd voor je om jou te ondersteunen in wat jij op dat moment nodig hebt. 

We hebben geen draaiboek, want we willen ruimte houden voor onze intuïtie en wat jij/jullie op dat moment nodig hebben. Maar een ruw raamwerk zou zijn: in de ochtend zijn groepssessies, in de middag integratie- en rusttijd en in de avond vaak een ceremonie. Trust us, je zult niet teleurgesteld worden. We faciliteren meerdere soorten ervaringen, zodat jij echt kan gaan onderzoeken op welke wijze jij jezelf volledig kan en wil uiten.
Er is geen één antwoord, geen kant en klare oplossing voor jou. Wij geloven dat iets niet per toeval op jou pad komt en het precies is wat jij op dat moment nodig hebt. We zijn nooit uitgeleerd, het leven is een workshop. We geloven dat als jij je aangetrokken voelt tot dit retreat, het jou gaat geven wat je op dit moment in jouw reis nodig hebt. Het retreat is dan een spiegel van jezelf en jouw processen waar je nu in zit. Het kan een spiegel zijn, zaadjes planten en zorgen voor een doorbraak. Maar waar wij ook enorm veel waarde aan hechten is integratie. Dat je niet alleen de ceremonies volgt en dan het zelf maar uit moet zoeken. Door de walk&talk therapie die je ontvangt is er ruimte voor integratie, zodat jij met duidelijke en concrete handvatten weer naar huis gaat. Om woord bij daad te voegen bieden wij ook een (online) integratiegesprek aan met een therapeut na het retreat. Zodat jij echt aan de slag kan gaan met je inzichten in het dagelijks leven.

Kortom, wij hoeven ons niet te onderscheiden. Elk retreat, elk medicijn wat op jouw pad komt is nodig en uniek in welke vorm dan ook. Je bent nooit uitgeleerd.  Wij zijn ons hele leven al bezig met het helpen- en ondersteunen van anderen, elk op ons eigen manier. Wij zijn therapeuten, ervaren space-holders, maar vooral mensen die weten hoe belangrijk die verbinding met jezelf en anderen is. Wij streven onze missie na doordat wij geloven in het vuur wat in elk van ons wakkert, wij willen je helpen met het loslaten van hetgeen jou niet meer dient om zo volledig in je kracht te gaan staan. To fully, boldly & unapologetically express yourself.
Dit snappen wij helemaal. Het is ook niet niks om in één keer zo’n bedrag neer te leggen. Retreats zijn prijzig, aan jullie kant maar ook aan onze kant. Het is daarom ook mogelijk om in termijnen te betalen. Uiteindelijk is het belangrijkste dat jij een ‘YES’ voelt. Vind je jezelf de moeite waard om in te investeren, durf jij deze ruimte voor jezelf in te nemen? En hoe vaak investeren we echt in ons welzijn en zelfontwikkeling. Is dit niet super belangrijk? 

Tip: Check zeker eens bij je werkgever of er budget is voor persoonlijke ontwikkeling. Werkgevers hebben hier een potje voor en zijn geneigd dit wel eens te vergoeden.

Wat super leuk dat je interesse hebt en hier terecht bent gekomen. We’ve all been there. Je hebt voor dit retreat absoluut geen eerdere ervaring nodig. Je wordt stap voor stap begeleid en de groep is daar om jou alle ruimte bieden om deze nieuwe ervaringen op te doen. 

Uiteindelijk gaat het om je gevoel. Voel jij dat jij hierbij moet zijn? Dat het tijd is om dingen anders aan te gaan pakken en jezelf volledig authentiek uit te gaan drukken? We verwelkomen je met open armen.

‘Het retreat was magisch! Zo ontzettend veel geleerd, kennis opgedaan, tot nieuwe inzichten gekomen, de support van de groep had ik niet van tevoren kunnen bedenken. Ik ben jullie zo ontzettend dankbaar voor deze mooie, fijne, magische ervaring😍 ik maak andere keuzes, leef meer vanuit intuïtie en gevoel. Extra dank aan Sasja❤️ ik kan niet onder woorden brengen hoe immens dankbaar ik me voel🫶🏽’
Mohni
Designer

Express yourself
retreat

Inbegrepen:

 • Verblijf Kunstwei 3 nachten & 4 dagen
 • Ontbijt, lunch, diner, snacks
 • Plantmedicijn ceremonies
 • Breathwork sessies
 • Individuele Walk & Talk sessies met een therapeut 
 • Bodywork sessies
 • Creatieve sessies
 • Veel tijd voor rust & integratie 
 • Na het retreat een online sessie met een therapeut 

TOT 31 MAART BESCHIKBAAR

Early bird nu voor 895,-

TOT 31 MEI BESCHIKBAAR

Normal bird voor 945,-

Allow us to fully express ourselves..

Als orthopedagoog en lichaamsgericht therapeut, brengt Kayla veel kennis en ervaring mee over hoe het al dan niet durven uiten van jezelf, wordt beïnvloed door ervaringen die je opdoet al van jongs af aan. Een veilige basis creëren van waaruit (her)verbinding met jezelf en jouw omgeving kan ontstaan, is wat haar werkwijze kenmerkt. Kayla zal Sasja ondersteunen en verzorgt daarnaast de 1:1 integratiesessies.

Sasja is een ervaren spaceholder, die een arsenaal aan kennis en kunde met zich meebrengt. Ooit gestart als therapeut in de reguliere GGZ, ondersteunt zij nu anderen vanuit haar bedrijf Breathremedy in hun reis naar binnen én buiten via breathwork, bodywork en plantmedicijnen. Met veel passie en liefde zal Sasja alle groepsceremonies en activiteiten faciliteren tijdens Express Yourself.

Als oprichtster van het platform I Dare You To, daagt Roos anderen uit om uit hun comfortzone te stappen. Hiervoor combineert zij haar passie voor welzijn en gezondheid; Roos is leefstijlcoach en studeert orthomoluculaire voedingsleer. Tijdens Express Yourself neemt zij deze kennis en kunde mee, om jou te ondersteunen in het ontdekken en uiten van jouw behoeften.

Are you ready to fully, boldly & unapologetically Express yourself?

De tijd van onszelf klein te houden is voorbij, de tijd om jezelf kleiner te maken uit angst voor de mening van anderen is voorbij. Het is tijd om op te staan. To fully, boldly & unapologetically express yourself.  Ja het is een investering, maar wanneer doe jij echt iets voor jezelf? Wanneer wordt jij in een paar dagen door zoveel verschillende ceremonies en sessies begeleid? Wanneer wordt jij 1-op-1 door echte therapeuten geholpen? 
Wat gaat het jou op de lange termijn kosten als je niet in jezelf investeert?

Inbegrepen:

 • Verblijf Kunstwei 3 nachten & 4 dagen
 • Ontbijt, lunch, diner, snacks
 • Truffelceremonie
 • Cacao ceremonie
 • Breathwork sessies
 • Walk & Talk sessies
 • Bodywork sessies
 • Forest bathing 
 • Creatieve sessie
 • Persoonlijke begeleiding
 • Veel tijd voor rust & integratie 

TOT 31 MAART BESCHIKBAAR

Early bird nu voor 895,-

TOT 31 MEI BESCHIKBAAR

Normal bird voor 945,-

Liefs,

Sasja, Kayla & Roos.