Hi, ik ben Sasja

Toen ik mijn eerste sessie breathwork in een community in Thailand mee maakte, wist ik het meteen. Het werken met de adem is magisch en next level. Dit moet ik gaan delen!

De start van Breathremedy & alle avonturen

Ik was altijd net een kind in een snoepwinkel als het gaat om diverse zelfhulpmiddelen- en technieken. Ik heb van alles gedaan en geprobeerd, maar niks kwam zo binnen als die eerste sessie breathwork.                        Ja, ook ik was die persoon die naar Azië ging, mezelf ontdekte en terugkwam met een nieuwe purpose. Geintje, deze thema’s ben ik het grootste gedeelte van mijn leven mee bezig geweest. 

Naast mijn werk in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) heb ik veel gestudeerd en onderzoek gedaan naar technieken die voorbij het letterlijke praten over je problemen gingen. Ik wist dat er namelijk meer nodig was dan dat. 

Vanaf het begin dat ik Breathremedy oprichtte voelt het alsof een droom is uitgekomen. Het heeft me een podium gegeven om al mijn passies, technieken en ervaring samen te brengen en te delen met jullie. I can’t and won’t stop.

Na Corona mochten we weer live samenkomen, en hoe? 

Na jaren online ‘ademles’ te hebben gegeven, ging ik er volledig voor. Naast mijn baan in de GGZ gaf ik gemiddeld 24 uur per week diverse adem- en lichaamswerksessies en workshops. And I was and am still loving it! 

Het gaat niet om mij, ik bied enkel de ruimte voor mijn deelnemers om veilig te zijn zodat zij hun eigen proces met moed en kwetsbaarheid kunnen aangaan. 

De emoties en kracht die ik zie bij mijn deelnemers is elke keer waanzinnig. Stapje voor stapje komt er meer vertrouwen in hunzelf, hun lichaam. Er is acceptatie en een moment van loslaten. Het loslaten van de spanning, angst en onrust die in hun lichaam vast zat. Stapje voor stapje naar werken we altijd samen toe naar: een rustig lijf en hoofd. 

Ik gun dit iedereen! 

Mijn visie op het vinden van rust en geluk

Op het vinden van rust en geluk ligt bij mij in accepteren en ervaren van alle emoties als menszijn. Daarom vind ik breathwork zo geweldig, het gaat niet om naar het licht & de liefde te grijpen, maar het erkennen en accepteren van de menselijke ervaring, the good, the bad and the ugly. Ik wil hierbij ook mijn persoonlijk stem uitbrengen voor het veranderen van het concept van zelfliefde naar zelfacceptatie. We hoeven onszelf geen druk op te leggen om continue van onszelf te houden, lijkt me vrij lastig. In plaats daarvan wil ik streven naar het accepteren van onszelf. Precies zoals we zijn op dit moment. Ik hou van alle makkelijk te gebruiken zelfhulp technieken die werken met wat al bij ons is (zoals onze adem). Ik ben anti poespas, complexe technieken en dogma.

Ik ben ook de laatste die beweert dat breathwork de instant oplossing voor al je problemen is. Of je nou in verbinding komt met jezelf door aan je grote teen te trekken, plantmedicijnen te nemen, te mediteren of breathwork te doen, het maakt eigenlijk niet uit. Het gaat om acceptatie van je gedachten, je emoties en je lichaam. Als je accepteert, voel je het en is er daarna ruimte om los te laten. To heal it, you need to feel it. Vind het ding wat werkt voor jou! 

Breathwork is daarbij wel voor mij en vele anderen, het meest krachtige zellfhulpmiddel is als het gaat om loslaten en het hebben van een rustig lijf en hoofd. Het brengt je snel bij je emoties en je lichaam. Het zorgt ervoor dat jij opgeslagen emoties, spanning en angst loslaat.

Mijn missie is mensen te begeleiden met de langste reis die ze ooit zullen maken: Van het hoofd naar het hart.

Typisch Sas...

Mijn technieken

Breathwork

Breathwork

Breathwork is het krachtigste zelfhulpmiddel dat er bestaat. Door te werken met je eigen adem ervaar je veranderingen op mentaal, emotioneel, energetisch en fysiek niveau. Breathwork gaat om loslaten: Het loslaten van spanning en angst dat vast zit in je fysieke lichaam en het loslaten van onverwerkte emoties en situaties. Breathwork gaat ook om het écht voelen van dingen. Persoonlijk mijn grootste gamechanger was dat ik (rationeel) dacht dat ik rustig was. Met Breathwork voelde ik voor het eerst, échte rust. In mijn lijf en in mijn hoofd. De effecten van breathwork worden steeds meer bewezen. Zo helpt breathwork bij het beter reguleren van je emoties en kalmeert het je autonome zenuwstelsel wat zeer effectief werkt bij het verminderen van angst en spanning.

Bodywork

Bodywork

Je lichaam is je tempel, behandel het ook heilig- befaamde woorden, maar zeer waar.Bodywork gaat over het bewust worden van ons lichaam en door middel van verschillende technieken los te laten. Ons lichaam slaat namelijk spanning en stress op. De gevolgen zijn inmiddels duidelijk vanuit science: Er is een body-mind connectie en als je niet leert om los te laten, gaat je lichaam op een gegeven moment protesteren in de vorm van (mentale) ziektes. We hebben allemaal een natuurlijk ‘loslaat’ systeem. Helaas, zijn mensen dit vergeten hoe gebruik te maken van deze systemen.

Plantmedicijn

Plantmedicijn

Het werken met plantmedicijnen is hip and happening en dit is niet zonder reden.  Met mijn achtergrond in de zorg ben ik al jaren groot fan van plantmedicijnen en de effecten die het kan hebben op mentale issues. Je neemt dit niet met de intentie om te trippen. Paddenstoelen hebben namelijk enorme helende kwaliteiten. Ze zorgen ervoor dat je makkelijker uit je hoofd kan stappen en makkelijker kan loslaten. Ook zorgen ze ervoor dat je bepaalde dingen beter begrijpt waardoor je er makkelijker vanaf komt. Als het gaat om een angst, zie je bijvoorbeeld waar dit vandaan komt en voel je dat het niet meer bij de persoon hoort die je nu bent en kan je makkelijker loslaten.  De onderzoekswereld is lovend over het gebruik van paddenstoelen tegen het verminderen van angst- en spanningsklachten. 

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga

De Yoga van de energie! Kundalini yoga is anders dan vele andere soorten yoga. Geen downward facing dog, maar veel breathwork, meditatie, mantra’s en herhaling in je bewegingen. Waarom? Een bepaalde pose of ‘ flow beweging’ in Kundalini werkt op een bepaald doel. Zo zijn er poses om van je boosheid af te komen, om spanning uit te ademen en om rust in je hoofd te creëren. Wat ik mooi vind, is dat je zoveel verschillende ingrediënten in Kundalini yoga terugvindt. Je kan er allerlei kanten mee op, maar het belangrijkste: Je voelt je echt heerlijk rustig na een les en je voelt de energie stromen.